Telefoon

+31(0)622508309

Email

h.j.koopman@wxs.nl

Calsonic is een Japanse producent van onderdelen voor de automobiel industrie zowel eerste montage (OEM) als origineel vervanging (OES). Met name koelsysteem, airco en uitlaatsystemen.

De uitlaatfabriek in Washington (UK) levert rechtstreeks aan de Nissan productiefabriek in Sunderland (UK). De OES uitlaatsystemen werden geproduceerd in Barneveld en geleverd aan Nissan aftersales in Amsterdam. De fabriek in Barneveld maakte ook de uitlaten voor Volvo en Mitsubishi welke geproduceerd werden in Nedcar (Born).

Calsonic ontwikkeling organisatie

Calsonic productiefabriek in Barneveld maakt in een aparte bv : CSJ b.v. (Calsonic Sung Jin ) daarnaast ook “flexible tubes” voor onder andere Opel. Deze “flexible tubes” is de flexibele connectie tussen de motor en het uitlaatsysteem. En voorkomt dat de motortrillingen worden doorgegeven aan het voertuig en daarmee de passagiers.

De CTC-E (Calsonic Technologie Centre Europe) medewerker in Barneveld is de technische intermediair tussen de Europese klanten en CTC-E UK. OES uitlaten werden in Barneveld (CES-NL Calsonic Exhaust Systems – Netherlands) ontwikkeld.

Als gevolg van de langere levensduur van nieuwe uitlaten is de behoefte voor originele vervanging (OES) weggezakt.
De rol van een technisch intermediair heeft hierbij plaats gemaakt voor “manufacturing Manager”

De “Manufacturing Manager” stuurt de gehele productie en “Production Control” (lees planning en logistiek) van zowel de bv voor productie uitlaten (CES-NL) als de bv voor productie van “flexible tubes” (CSJ-NL)

productie flow chart voor “flexible tubes”

Get 30% off your first purchase

X