Telefoon

+31(0)622508309

Email

h.j.koopman@wxs.nl

Weweler is in 1924 begonnen met het maken van producten, met name eigen geproduceerde blad- en paraboolveren, voor de vervangingsmarkt. Midden jaren 80 is een speciale busineness unit opgericht voor de ontwikkeling van luchtvering voor met name het getrokken materieel van het vrachtvervoer.

In begin jaren 90 heeft een applicatie engineer bij de firma Weweler de taak om zo mogelijk met bestaande producten een nieuw veersysteem samen te stellen.
De ontbrekende of aanvullende nieuwe componenten worden mede ontwikkeld door de applicatie engineer.
Het is een mooi proces om samen met de klant een veersysteem op maat te bedenken en op de weg te zetten

Alle ontwerpen werden in AutoCAD ontworpen en op tekening gezet. Eindige elementen berekening werd uitgevoerd met Ansys

Luchtvering simulatie ingeveerd (bump)
Simulatie hoe het voertuig zich gedraagt zonder lucht op de boot rijden Hermeskaai (Belgiƫ)
Voorbeeld systeemtekening

Door het succes van luchtvering is Weweler helemaal overgegaan naar de ontwikkeling en productie van luchtveersystemen en asliften voor de OEM (eerste montage) markt.

In 2013 is een hele nieuwe fabriek onder de naam VDL Weweler geopend. deze fabriek is voorzien van de nieuwste revolutionaire technieken om luchtveerdragers te maken. Alle componenten van een veersysteem worden in 3D ontworpen en middels een eindige elementen methode doorgerekend op sterkte en levensduur. Alle ontwerpen worden onderworpen aan levensduurtesten in eigen huis, op de rollenbank en veldtesten.

Aangezien de processen uniek zijn, werden de machines samen met leveranciers ontwikkeld
Een projectleider mag een bijdrage leveren om deze nieuwe machines mee te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Het is een kunst om alle processen zo lean mogelijk te ontwerpen. De heftruck haalt basismateriaal uit de vrachtwagen. De eerstvolgende heftruck beweging is wanneer het product ingepakt en klaar op de pallet gestapeld en omsnoerd is.

HIER FOTO”S UIDIGE PROCES

De manager operations is verantwoordelijk voor het hele productieproces en zorgt dat alle taken door gekwalificeerd personeel uitgevoerd wordt. Het is geweldig om te zien hoe mensen samenwerken en met de aanwezige machines elke dag beter worden.

Get 30% off your first purchase

X